„Beba je bila na zemlji, mama je vrisnula“: Detalji saobraćajne nesreće u Nišu

Hronika 05. avg 202211:36 > 11:41
Podeli:
Foto: Čitateljka Nova.rs

Dečak star svega godinu dana, koji je povređen jutros u saobraćajnoj nesreći kada je automobil naleteo na kolica na pešačkom prelazu, zadržan je na Klinici za dečju hirurgiju, saopšteno je iz niškog Univerzitetskog klinčkog centra.

„Dečak 2021. pregledan je od strane neurohirurga, urađena je sva neophodna dijagnostika, utvrđeno je da nema neuroloških ispada i hirurških povreda ali da postoje oguljotine po licu. Nakon ultrazvučnog pregleda abdomena ustanovljeno je da ne postoje ni povrede unutrašnjih organa. Dečak je svestan i stabilnih vitalnih parametar, ostaje na Klinici za dečju hirurgiju radi daljeg praćenja“, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Kako saznaje naš portal, za volanom automobila bio je vozač star 76 godina.

Podsetimo, jednogodišnja beba povređena je jutros nešto posle osam sati na Bulevaru Nemanjića u Nišu kada je na pešačkom prelazu vozilo udarilo u dečja kolica koja je gurala detetova majka. Bebica je ispala iz kolica i udarila glavom u beton usled čega je zadobila povrede pa je Hitna pomoć dete odvezla u niški UKC.

Očevici nesreće kažu da je žena pokušala da pređe ulicu, kada je na kolica naleteo automobil.

„Strašno, beba je bila na zemlji, majka je vrisnula, svi smo u šoku. Tu je osim pešačkog prelaza i kružni tok, umesto da se sporije vozi, dodaje se gas. Nadam se samo da će beba biti dobro“, kazala je Nišlijka koja se zatekla na mestu nesreće.

Dr Verica Božić iz niške Hitne pomoći potvrdila je da su intervenisali te da je beba povređena.

"Dete starosti oko godinu dana zadobilo je povrede glave. Odvezemo je u niški UKC gde će biti sagledani od strane neurohirurga", kazala je dr Božić.

Policija je obavila uviđaj.

Komentari

Vaš komentar