Bojan Stajić, jedan je od osmoro preminulih radnika u rudniku "Soko", a iza sebe je ostavio bebu od samo mesec dana. Njegova žena Dragana Jovanović u suzama je pričala za portal Nova.rs kako je Bojan bio savestan radnik, ali i kako je predosetio nešto, te nije želeo da juče ode na posao.

Bojan Stajić Foto: Facebook/Bojan Stajić

Bojanova supruga Dragana ne može da dođe sebi od bola zbog tragedije.

„On ima samo 34 godine i bebicu od mesec dana. Imala sam osećaj, znala sam da je poginuo. Išao je moj bratanac u ambulantu da vidi da li ga ima na spisku povređenih. Niko nam ništa nije rekao, Juče nije hteo da ide na posao i zvao je šefa da pita za dan, ali je rekao da nema. Rekao je kako je lep dan, uopšte mu se ne ide. Bebica je prevremeno rođena, možda je i bolje što se pre rodio, bar je neko vreme proveo s ocem“, priča uplakana Dragana i dodaje:

Pročitajte još:

„Svi znaju kako je radio, nikada nije kasno, zato je i poginuo, jer je bio tu uvek gde se radi. Ne mogu da verujem da ga nema.. Kažu da su se žalili danima, da se oseća neki miris, on nije radio mesec i po dana zbog deteta, ovo mu je bio peti dan kako je počeo. Juče smo bili ceo dan zajedno, bio je raspoložen, šta i kako dalje ne znam. I to što saznamo, zovemo rođake koji rade tamo, inače ne znamo ništa, to je sve. Sutra je obdukcija, imaju neki sastanak da odluče šta i kako, to je ono što ja znam. Niko od nas to nije zaslužio, svi znaju kakav je bio, niko ne može jedno slovo loše da kaže za njega. Šest godina je radio tamo“, ispričala je potresena Dragana.

Foto: Dragan Mujna/Nova.rs

U nesreći koja se dogodila oko 4 časa ujutru, stradalo je osam osoba, a povređeno je 20 osoba.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović demantovala je da je jutros došlo do eksplozije u rudniku „Soko“ i istakla da su se svi radnici ugušili metanom. Ona je tom prilikom najavila pomoć porodicama stradalih rudara.

Stradali su Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (57), Branislav Zlatanović (54), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

BONUS VIDEO: Nikolić, nadzornik spoljnog pogona – uslovi rada su već godinama nikakvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare