Foto: Printscreen/YouTube/EUROPOL

Nedavno su policije više evropskih zemalja uhapsile preko 60 pripadnika poznatog narko kartela, koji je obezbeđivao i krijumčario velike količine kokaina za Evropu. Među njima se nalazi i Zlatan Petrović, poznat kao jedan od vođa čuvenog "Balkanskog kartela."

Petrovića je pratila španska policija, jer su navodno dobili dojavu od kolega iz Slovenije da se vođa kartela krije u španskom gradu Đironi.

U videu ispod, pogledajte kako je izgledala policijska akcija hapšenja.

 

Zlatan Petrović je od ranije bio poznat policiji. Opazili su ga 2020. godine, dok su sprovodili istragu o bandi koja je krijumčarila marihuanu.

Nakon toga im je bio na radaru i policija je počela da ga prati.

Petrović je živeo u Đironi, gde je u jednoj ulici imao tri kuće.

Pročitajte još:

Petrović se, naime, ponašao kao biznismen i trudio se da ne upada u oči. Prema navodima, on je odlazio na sastanke sa ljudima koji su povezani sa krijumčarenjem narkotika. Lično se nikad nije petljao u poslove – nije direktno učestvovao u organizaciji transporta.

Sa suprugom je živeo u jednoj od tri kuće, a druge dve je koristio za svoje poslove. Sve tri kuće su bile dobro obezbeđene i pokrivene sigurnosnim kamerama. Na dan hapšenja, policija je pronašla više pakovanja marihuane u jednoj od kuća.

Veruje se da su novcem od prodaje marihuane obezbeđivali ulaganje u biznis prodaje kokaina, koji se proširio na celu Evropu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram