Foto: Nova.rs

Baka Ljiljana Dačevic, kojoj su radnici iz Centra za socijalni rad pre nekoliko dana pokušali da oduzmu unuke Marka (14) i Marijanu (10) u Blacu, kaže za portal Nova.rs da je i dalje potresena zbog svega što se dogodilo i dodaje da su deca još uvek istraumirana.

Autor: Sofija Bogosavljev

Snimak pokušaja oduzimanja dece od starice osvanuo je na društvenim mrežama, a način postupanja socijalnih radnika zgrozio je srpsku javnost. Na pomenutom snimku vidi se kako radnice Centra vuku dečaka za ruku, kako bi ga odvele od bake, a Ljiljana za naš portal ističe da je to ostavilo posledice po decu.

Pročitajte još:

„Šta da vam kažem kako sam, ne spavam nikako! Vrata su zablokirana, deca su i dalje preplašena, plaše se svakog auta koji prođe“, kaže Ljiljana.

Ona dodaje, da od subote niko iz Centra za socijalni rad nije dolazio kod njih.

„Ovih dana se ništa nije dešavalo. Poslednji put je bila ona Ružica, u subotu, kada je htela da Marka vodi kod psihologa. Preko prozora su pričali, ali on ne želi nigde da ide sa njom“, objašnjava Ljiljana i dodaje da se nakon toga ništa nije dešavalo.

Ističe i da, od trenutka kada je na društvenim mrežama osvanuo snimak, stiže joj podrška sa svih strana.

„Stiže mi podrška od svih građana, zovu me i iz Beograda, nude pomoć“, kaže ona i dodaje da nema informacije o zahtevu za starateljstvo nad Markom i Marijanom, a koji je ranije podnela.

Foto: Nova.rs

Podsetimo, Ministarstvo za rad osudilo je postupanje prema deci iz porodice Dačević i pozvalo je sve zaposlene u centrima za socijalni rad da prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram