Fedor Frimerman Foto: Facebook/Fedor Frimerman

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom je povećao kazne zatvora četvorici bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", jer su na smrt prebiili Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava i naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Ovom odlukom u koju je Tanjug imao uvid, preinačena je druga prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu samo u pogledu odluke o visini kazne, jer Apelacioni sud smatra da je dat prenaglašen značaj olaksavajućim okolnostima za optužene.

Prvooptuženom Denisu Pavlovu kazna je povećana za dve godine – sa 10 i po na 12 i po godina zatvora, a osuđen je za dva krivična dela teške telesne povrede u saizvršilaštvu i jedno lake telesne povrede.

Dušanu Davidoviću je sa 9 godina i 2 meseca zatvora kazna povećana na 10 i po godina zbog saizvršilaštva u dva krivična dela teške telesne povrede, a Njegomiru Uroševiću sa 8 godina i 4 meseca zatvora na 9 i po godina zbog jednog krivičnog dela teške telesne povrede u saizvršilaštvu i jednog krivičnog dela lake telesne povrede.

Dejanu Mihailoviću koji je bio osuđen na 2 godine i 3 meseca zatvora kazna je povećana na 3 i po godine zbog krivičnog dela teške telesne povrede u saizvršilaštvu i jednog krivicnog dela lake telesne povrede.

Ova odluka je doneta nakon što im je suđenje ponovljeno po nalogu Apelacionog suda koji je 2017. godine ukinuo prvu prostepenu presudu.

Pavlov, Urošević i Davidović su proglašeni krivim što su 25. jula 2013. godine, ispred splava „Saund“, kao radnici obezbeđenja fizički nasrnuli i rukama i nogama tukli do smrti Frimermana.

Tukli su ga po glavi i telu, „pa kada je oštećeni od udaraca pao, nastavili su da ga šutiraju, udaraju po glavi i telu i da ga gaze po grudima, nanoseći oštećenom tešku telesnu povredu opasnu po život, od kojih je preminuo na licu mesta“.

Takođe, sva četvorica su osuđena jer su nakon izlaska sa splava, oštećenog M.M, a Pavlov, Urošević i Mihailović i oštećenog N.G. fizički napali, udarali ih rukama i nogama usled čega je M.M. zadobio tešku telesnu povredu, a N.G. laku telesnu povredu.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu.

Presudom je međutim radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnicu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar