Milan Dumanović, emisija Među nama, Medju nama, prilog Nova S
Milan Dumanović Foto: Nova S

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je da Milan Dumanović i Mladen Trbović nisu krivi zbog toga što su javno govorili o tajnom snimanju komemorativnog skupa u Potočarima u Srebrenici 2015. godine, na kom je napadnut tadašnji premijer, a danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno da nisu odavali službenu tajnu, saopštio je Dumanovićev advokat Vladimir Todorić.

„Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio oslobađajuću presudu za Milana Dumanovića i Mladena Trbovića u slučaju Potočari. Slobodni i opet policajci“, napisao je Todorić na Tviteru.

Podsećamo, oslobađajuću presudu Dumanoviću i Trboviću doneo je Viši sud u Beogradu u aprilu ove godine, prenosi N1.

Dumanović i Trbović su bili uhapšeni i optuženi za odavanje službene tajne, da bi potom bili pušteni da se brane sa slobode.

Ceo sudski postupak bio je zatvoren za javnost, detalji optužnice nikada nisu saopšteni zbog, kako su naležni rekli, zaštite službenih tajni. Suđenje je počelo 2018. godine, ali je nakon gotovo godinu i po dana krenulo iz početka, nakon što je promenjen sudija Zoran Božović.

Pročitajte još:

Presuda jeste pročitana javno, ali njeno obrazloženje nije, upravo zbog čuvanja tih službenih tajni.

Podsetimo, predsednik Srbije otišao je u Potočare 2015. godine tada u funckiji premijera da oda počast žrtvama zločina u Srebrenici, kada je izlazeći iz Memorijalnog centra zajedno sa članovima srpske delegacije napadnut od strane prisutnih građana.

U tom momentu došlo je do naguravanja, a poletele su i kamenice. Predsedništvo Bosne i Hercegovine tada je oštro osudilo taj napad, dok je Aleksandar Vučić izneo sumnju da je ceo napad dobro organizovan.

BONUS VIDEO: Milan Dumanović i Dobrivoje Radovanović

Komentari

Svi komentari (0)