Foto: Zoran Lončarević

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu dana kaznu Slobodanu Strugaru i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora zbog razbojništva, nakon kojeg je njegova žrtva preminula usled pogoršanja ranije bolesti.

Ovom presudom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Strugar bio osuđen na sedam godina zatvora zbog krivičnog dela razbojništvo.

D.J. koji je u srodstvu sa stradalom ženom, kojoj je razbojnik strgao lanac sa vrata, upućen je da odštetu ostvaruje u parničnom postupku.

U presudi koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je Strugar 10. novembra 2018. godine, upotrebom sile prišao V.J. iza leđa, uhvatio oko vrata i oborio na trotoar, pa krenuo da joj trza zlatni lanac sa krstom koji je nosila oko vrata, a čija je vrednost 31.900 dinara.

Istovremeno D.J. je okrivljenog hvatao za kapuljaču i vukao prema sebi pokušavajući da ga odvoji od V.J. koja je dozivala u pomoć.

Kada je Strugar iskidao i istrgao lanac sa vrata žene, više puta je udario D.J. pesnicom u glavu i na taj način mu naneo tešku telesnu povredu i više lakih telesnih povreda.

Međutim, nakon ovog događaja V.J. je pozlilo, usled nastanka pogoršanja osnovne bolesti, zbog čega je preminula na licu mesta, navodi se u presudi.

Prema stavu Apelacionog suda osnovano se žalbom tužioca ukazuje da je prvostepeni sud dao preveliki značaj olakšavajućim okolnostima za Strugara, dok nije u dovoljnoj meri cenio otežavajuće okolnosti – odnosno njegov raniji život, kao i činjenicu da je izvršenje ovo krivičnog dela u direktnoj uzročnoj vezi sa nastupanjem smrti V.J.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar