Hapšenje pedofila širom Srbije
Foto: Printscreen MUP Srbije/Video

Pitanje o hemijskoj kastraciji osoba koje su osuđivane zbog pedofilije, više puta je pokretano u javnosti, ali osim predloga i kratkotrajnih diskusija, u odnosu na ovu temu nijedna vlast se još nije jasno i precizno odredila. Za to vreme, broj uhapšenih pedofila iz godine u godinu sve je veći, a činjenica da su mahom svi povratnici, dodatno je uznemirujuća. Dok se vlasti premišljaju, čitaoci Nova.rs nemaju dilemu i u ogromnoj većini poručuju - kastrirajte pedofile!

Mnoge zemlje, uključujući i neke članice Evropske unje već su uvele praksu hemijske kastracije,  koja je, prema tim istraživanjima, dala dobre rezultate. Hemijska kastracija, za razliku od hirurške, nije nepovratan proces.

A šta o svemu tome misle građani Srbije?

Sudeći po odgovorima na anketu koju je sproveo naš portal, mišljenje ogromne većine građana je već formirano i oni bi podržali uvođenje te metode. Oko 70 procenata ljudi koji su odgovorili na naše pitanje: „Da li ste za uvođenje hemijske kastracije za osuđivane pedofile“ kratko odgovara sa da, bez ikakvog obrazloženja. Deo ispitanika je obrazložilo svoj odgovor, ali ima i onih koji se zalažu za još strože i drastičnije mere.

Negativno odgovara tek možda svaki 15. građanin. Većinom su odgovore davale žene, od kojih su neke predložile da se takva vrsta kazne proširi i na osuđene za klasično silovanje, što je razumljivo jer su žene i najčešće žrtve silovanja i drugih seksualnih delikata. Prenosimo najinteresantnije komentare.

Pročitajte još:

„O da, O daaaa“, „Naravno, pod hitno“, „Da, da, da, obavezno“ i „Za sve silovatelje,  ali kastracija prava, kao u doba Turaka, samo fik i gotovo!“, je nekoliko, pa moglo bi se reći i tipična odgovora.

Jedan od ređih odgovora, koji daje obrazloženje za svoj glas za, glasi: „Naravno, malo strožije kazne dobro dođu za odvraćanje“, zaključuje ovaj građanin.

Foto: Instagram

Po nekim odgovorima se može zaključiti da su građani Srbije najosetljiviji upravo na decu, a mnogi od njih nemaju milosti u komentarisanju i predlozima o tome kako bi takve osobe trebalo kažnjavati.

Neki od učesnika ankete su upoznati sa temom i stručnije obrazlažu svoj odgovor: „Da. Mislim da je porcenat povratnika prveliki da bismo se igrali“.

Jedno od retkih mišljenja koje se protivi ideji hemijske kastracije glasi: „Ne, mislim da je to slobode prpava ljudi. Ma kakvi oni bili, strože kazne, DA“.

Da su žene ugrožene vidi se i po komentaru čitateljke koja se složila sa idejom hemijske kastracije, ali je iskoristila priliku da ukaže i na neke druge probleme: „Da. Ali bih volela da se nešto učini po pitanju manijaka koji spopadaju i unutar i van autobusa, po parkovima“.

Foto: Instagram

 

Među retkim odrečnim odgovorima našao se i ovaj: „Ne. Problem je komplekan i dubok. Njhovo nasilje ne prestaje kastracijom. Nauka je jasna tu“.

Neki kao da ne prate dovoljno medije: „Ja sam za doživotni zatvor, bez kastracije. Da ih  nikada ne puste među ljude!!!“. Kazna oživotnog zatvora je već uvedena za pedofile, prvi čovek u Srbiji oji je osuđen na tu kaznu je upravo pedofil povratnik Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

 

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih pedofila u okviru akcije „Armagedon

 

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare