Foto: promo/Two rivers

Službenici Policijske uprave grada Two rivers u Viskonsinu podneli su tužbu protiv Ratka Vasilića i Slave Milića zbog moguće prevare 80-godišnje žene nastanjene u tom gradu.

Žrtva je rekla da ju je prvobitno u novembru 2019. godine kontaktirao neko ko je tvrdio da je iz izdavačke kuće „Publisher’s Clearing House“. Žrtvi je rečeno da je osvojila milion dolara, ali da mora da plati porez i naknadu pre nego što dobije nagradu. Od novembra 2019. do marta 2020. godine žrtva je dala desetine hiljada dolara muškarcima koji bi dolazili u njenu kuću kako bi od nje naplatili naknade i poreze, piše Serbian Times.

Kada su se 18. marta 2020. godine dva muškarca vratila u kuću žrtve i zatražila dodatnih 4.000 dolara, ona je pozvala policiju, a dvojicu muškaraca su locirali dvojica policajaca i priveli ih u pritvor. Kasnije su osumnjičeni identifikovani kao Ratko Vasilić i Slavo Milić, koji žive u Čikagu.

Policijska uprava Two rivers izvestila je da Vasilić i Milić nisu državljani SAD i da su u SAD došli iz Srbije. Policajci veruju da su Vasilić i Milić deo veće organizovane grupe prevaratana i da je vrlo moguće da postoji više žrtava.

Obojica su prebačeni u zatvor okruga Manitovoc i upućeni u okružno tužilaštvo zbog optužbi za prevaru.