Čaba Der Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

Viši sud u Beogradu zakazao je danas za januar naredne godine početak suđenja plaćenom ubici Čaba Deru i Alenu Cigleru, koji se terete za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu, 5. januara 2019. godine.

Na današnjem pripremnom ročištu Alen Cigler negirao je krivicu da je ubio Nebojšu Markovića pre više od godinu dana.

Takođe, danas je odlučeno i da plaćeni ubica Čaba Der koji se nali u pritvoru u Mađarskoj, gde mu se sudi za ubistvo tamošnjeg biznismena u Budimpešti u septembru 2018. godine, trebalo bi da se odluči da li će biti saslušan preko međunarodne pravne pomoći, odnosno preko pravosudnih organa Mađarske. Za sada ne postoji opcija da on da izjavu i bude saslušan putem video linka, saznaje Nova.rs.

Inače Čabi Deru se pred srpskim sudom sudi u odsustvu, a zastupa ga advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Der je posle bekstva iz Srbije bio uhapšen po Interpolovoj poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno, a meta je prema pisanju medija, bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je pre mesec dana preminuo nakon što je upucan u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar