Foto: Shutterstock

B.J. (50) iz okoline Aleksinca osuđena je danas na pet godina zatvora zbog trgovine ljudima jer je skoro dve godine podvodila svoju tada trinaestogodišnju ćerku. Zbog istog krivičnog dela, ali zato što su koristili seksualne usluge maloletnice, Viši sud u Nišu izrekao je tri godine robije S.S. (57), dok su K.M. (28) i N.Š. (46) dobili po dve godine zatvorske kazne.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Nišu bio je obuhvaćen i P.A. (31), takođe jer je bio „klijent“ devojčice, ali je on marta prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg mu je izrečena jednogodišnja kazna zatvora u kućnim uslovima, bez primene mere elektronskog nadzora.

Ova petorka uhapšena je krajem avgusta 2020. godine jer su kao organizovana grupa seksualno eksploatisali devojčicu. Kako je ustanovljeno tokom istrage, B.J. je ćerki počela da dovodi mušterije kada je imala samo dvanaest godina. Usluge je naplaćivala zavisno od procene, po par hiljada dinara, ali je primala i hranu, drva i druge potrepštine. Inspektori niške kriminalističke policije reagovali su nakon što je devojčica prijavila seksualno zlostavljanje telefonom i detaljno objasnila šta su joj majka i muškarci koje joj je dovodila, radili.

Obrazlažući presudu, sudija Višeg suda u Nišu Mirko Drašković je istakao da je izvedenim dokazima utvrđena krivica optuženih. On se posebno osvrnuo na navode odbrane da je krunski dokaz, iskaz maloletne oštećene, pribavljen na nezakonit način.

„Svi dokazi vas terete, a što se tiče iskaza maloletne oštećene, on je pribavljen na apsolutno zakonski način. Pre saslušanja, ona je upozorena na sva prava i obaveze i posledice davanja iskaza koji nije verodostojan. Ukoliko ste smatrali da postoji problem sa ovim dokazom, trebali ste da stavite prigovor tokom istrage, pa ako bi bio usvojen, ne bi ni došlo do vođenja sudskog postupka“, objasnio je Drašković.

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i Više javno tužilaštvo.

Komšije B.J. nakon njenog hapšenja kazale su novinarima da su svi znali šta se dešava u njenoj kući.

„Ona se ovde nedavno doselila, sa sobom je dovela dve ćerke. Pričala je da joj je muž u zatvoru, da je sirotinja…. Ubrzo je jedna od devojčica nestala, ona je kazala da se udala u selo kod Niša. Ova druga mala je pohađala peti razred, stalno smo je viđali sa nekim muškarcima. Majka je govorila da su joj to rođaci, pa je neki „teča“ dete vodio u Sokobanju, neki „čiča“ je sačekivao iz škole, a u kući su im konstantno bili neki ljudi i mlađi i stariji. To je stizao taksi za taksijem, nisu bili meštani ali ne znamo odakle su dolazili“, pričali su tada uznemireni meštani aleksinačkog sela.

Sestra B.J. je pak stala u njenu odbranu ističući da je devojčica sve izmislila.

„Nije tačno da je podvodila ćerku, koja bi majka to uradila svom detetu ? Teško živimo, struju su nam isekli, ali nismo dotle došli da decu prodajemo. Sve je to „zamesio“ naš bratanac, B.J. ga je uzela iz kontejnera gde ga majka bacila i očuvala ga. On je zaveo devojčicu i podstrekavao je na prostituciju… I meni je pretio da će da me siluje“, kazala je ova žena.

BONUS VIDEO: Hapšenja u Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare