Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću održano je danas u Višem sudu u Beogradu, a na današnjem pretresu iskaz je dala jedna od oštećenih devojaka.

Na samom početku suđenja advokat Zoran Jakovljević, koji zastupa Aleksića, zatražio je da se sa suđenja izoluju aktivisti, koji su prethodno ispred suda dobacivali Aleksiću.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Potom je ispitana jedna od oštećenih devojaka. Ona je istakla kako ostaje pri svom iskazu koji je dala u tužilaštvu 09.02.2021. godine.

Advokat Jakovljević je upitao oštećenu kada je prvi put čula za studio glume, kao i zbog čega se odlučila da pohađa baš ovu školu.

„Imala sam 6 ili 7 godina, čula sam od komšinice. Želeli smo da da budemo glumci, a kasnije i zbog osećaja pripadnosti, osećali smo se posebno“, odgovorila je oštećena.

#related-news_0

Studio je bio poznat i cenjen, zbog čega je, kako je istakla, odlučila da pohađa školu Aleksića.

Advokat je upitao i da li je Aleksić prolaznicima obećavao siguran upis na Fakultet dramske umetnosti (FDU).

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oštećena je rekla da su postojale interne priče o tome, kao i da se govorilo da Aleksić neće svima dati šansu da ih sprema za ispit. Nekima je govorio da nemaju kapacitet, kao i da su „debeli“.

„Ne direktno, ali je stavio do znanja koliko je cenjen i koliko je njegovo mišljenje važno na FDU“, odgovorila je oštećena o tome da li je Aleksić imao direktan uticaj na odabir.

Kako je oštećena rekla, ona je odustala od upisa glume, jer je u srednjoj školi otkrila druga interesovanja. Potom je govorila o časovima u školi glume “Stvar srca” i osvrnula se na još jednu oštećenu devojku, glumicu Milenu Radulović.

„Gledala sam monolog Milene Radulović. Tokom naših časova imali su pripreme u kancelariji, a na kraju časa su mladoj grupi pokazivali monolog. To su bile individualne pripreme“, ispričala je o tome koga je oštećena znala da je išla na pripreme.

„Da li vi znate koje su Mikine bolesti?“, upitao je advokat Jakovljević.

„Ne. Gradio je sliku o tome da je veliki i neustrašiv, nije pričao o svojim slabostima“, odgovorila je devojka.

„U školi smo učili sta je uspeh, ponos, čitali smo Jevanđelje, on je bio starija osoba koja nas razume. Pričao je da su sve žene prostitutke, da svako mora imati svoju tajnu. Shvatila sam da je to sve bila podloga za ono što sledi kasnije“, ispričala je oštećena.

#related-news_1

Ispričala je kako je Aleksić tražio da mu persiraju.

Žrtva je potom ispričala i da su u glavnoj prostoriji škole postojale „tribine“, na kojima su polaznici sedeli po hijerarhiji. Šef grupe, to jest „miljenik Mike Aleksića“ je sedeo na samom vrhu.

Istakla je da su časovi počinjali sa molitvom koju predvodi šef grupe, rade brzalice i zatim sedaju na mesto kada dođe Aleksić.

Žene sramno nazivao

Oštećena je tokom iskaza izjavila i da je Aleksić na časovima govorio o tome kako su sve žene prostitutke.

Dao je primer majke koja ima bolesno dete i koja mora detetu da nabavi lek. Kako je oštećena ispričala, polaznici su raspravljali o tome šta je ispravno, dok je Aleksić tvrdio da je ta majka prostitutka, jer je lek „njena cena.“

Oštećena je istakla kako je pre časova bila anksiozna, a advokat ju je upitao da li joj je neko dao tu dijagnozu.

„Ja sam i sada anksiozna jer mi je ova situacija neprijatna. Ja sama mislim da sam anksiozna, nisam dobila dijagnozu“, odgovorila je.

Kako dalje tvrdi, roditelji su joj govorili da je razmažena i da ih Aleksic „čeliči“.

Podsetimo, Miroslavu Aleksiću sudi se za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje.

BONUS VIDEO: Suđenje Miki Aleksiću, dolazak u sud