Foto: NOVA S

Gosti najnovije emisije "Među nama" Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, i novinar Vuk Cvijić razgovorali su danas o aferama koje su u proteklom periodu potresale srpsku javnosti, poput slučaja "Krušik", "Jovanjica", ali i niz drugih.

Gosti su analizirali šta je uradio koronavirus u Srbiji, tokom koga je pažnja sa svih afera preusmerena na epidemiju, te se stiče utisak da se o njima manje govorilo.

„Bilo je normalno što je pažnja građana bila okrenuta ka koroni. Mi u NIN-u nismo zaboravili nijednu od tih afera, u vanredno stanje smo ušli sa tekstom o uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradovića, a pre toga smo imali tekst kako je kompanije GIM, koju je predstavljao otac ministra policije Branko Stefanović, u januara imao tranšu. U sledećem broju otkrivamo da su iz Krušika, ali nekih drugih namenskih fabrika u Srbiji, pod okriljem policijskog časa kada građani nisu smeli da izlaze, da je oružje izvoženo u jednu zemlju“, rekao je novinar Cvijić.

On je nagovestio i da nije reč o preduzeću GIM, već da se radi o drugom.

Drugi gost ove emisije Miroslav Aleksić rekao je da će, ukoliko se vlast ne smeni, afere samo nastaviti da se nižu.

„Mislim da u moru afera u Srbiji, jer je ova vlast ogrezla u njima i u kriminalu i korupciji, građani zapravo ne mogu da stignu da isprate šta se sve dešavalo. Za obračun sa kriminalom, neophodno je da se vlast smeni, kako bi se suzbila korupcija. Narodna stranka je predvidela uvođenje specijalnog tužioca, čiji će zadatak biti da procesuira samo one ljude koji su bili na javnim funkcijama i da utvrdi kako se trošio državni novac. Dok se ne reše ovakve stvari mi ćemo i dalje ovakve afere. Sem Krušika i Jovanjice, mi imamo Telekom kao jednu ogromnu aferu, Savamala i tako dalje“, rekao je Aleksić.

Gosti su se tokom gostovanja osvrnuli i na aktuelnog ministra policije Nebojšu Stefanoviću, koji se u poslednje vreme znatno manje oglašava u medijima.

„Mogu da pretpostavim da Nebojša Stefanović neće biti ministar Ministarstva unutrašnjih poslova zbog raznoraznih stvari i nekih obračuna unutar Srpske napredne stranke. Ali, veći problem je to što se ništa neće promeniti nakon ovih izbora. Sve dok ne dođe do promene političke vlasti u Srbiji, ne verujem da će ijedna od ovih afera imati epilog“, rekao je Aleksić.

Gosti su tokom emisije „Među nama“ analizirali i druge afere, poput Jovanjice, slučaja doktorata ministra Siniše Malog, smene državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović, nesreće na naplatnoj rampi Doljevci, u kojoj je učestvovao direktor Koridora Srbije Zoran Babić, ali i drugih.

Celo gostovanje pogledajte na sledećem linku:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar