Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Kosovska policija, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Gnjilanu i opštinskim vlastima, još od jutros sprovodi akciju na području Kamenice, usmerenu protiv ilegalnog kockanja u Karačevu. Uhapšeno je više osoba i srušeno nekoliko objekata.

Da se akcija sprovodi, za Kohu je potvrdio portparol Kosovske policije za region Gnjilane, Ismet Hašani, i saopštio je da su srušeni svi objekti koji su izgrađeni bez dozvole, piše Kossev.

U međuvremenu reagovao je i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla) koji je rekao da je akcija uspešno izvedena.

„U saradnji i koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom u Gnjilanu i sa opštinskim organom, danas je obavljena akcija usmerena protiv mreže ilegalnih kazina u ataru sela Karačeva. Nakon oduzimanja aparata za kockanje, nelegalno izgrađeni objekti su srušeni, a u ovom trenutku se nastavljaju hapšenja lica umešanih u ovu kriminalnu radnju“, napisao je on na Fejsbuk nalogu.

Pročitajte još:

Podsetimo, Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat Kosova i Kosovska policija sproveli su 18. septembra prošle godine akciju hapšenja i rušenja ilegalnih kockarnica u pograničnom području u selu Karačevo. Uhapšena su 33 lica, dok je Osnovni sud u Gnjilanu već sledećeg dana odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije.

Jedan od policijskih službenika, prema dosijeu tužilaštva u Gnjilanu, je vlasnik jednog od glavnih kazina u selu Karačevo.

Nedelju dana kasnije uhapšene su još dve osobe u sklopu ove operacije, a pod sumnjom da su u periodu 2019-2020 kontinuirano švercovali robu sa teritorije centralne Srbije na teritoriju Kosova. Potom su u novoj akciji 1. oktobra 2020., širom Kosova uhapšene još 22 osobe. Dve nedelje kasnije, 14. oktobra, u okviru slučaja Karačevo uhapšene su još dve osobe.

Njima se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“.

BONUS VIDEO: Policija u akciji hapšenja pedofila širom Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar