Andrej Vučić Foto: N1

Suđenje po privatnoj tužbi koju je Andrej Vučič, brat predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke (NS) i narodnog poslanika Miroslava Aleksića, zbog afere "Jovanjica", počelo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Vučić, koji Aleksića tereti za povredu ugleda i časti, nije se pojavio na današnjem pripremnom ročištu. Prema rečima tuženog Aleksića, na današnjem pripremnom ročištu njegov pravni zastupnik Borivoje Borović i on su izneli sve nove dokaze o vezi između Andreja Vučića i Predraga Koluvije, inače većinskog vlasnika firme „Jovanjica“ na čijem imanju je otkrivena ogromna plantaža marihuane.

„Sve dokaze koje smo ranije dostavili, danas smo izveli. Posle današnjeg suđena jasno je da je čitava ova histerija koja se dešava u proteklih četiri meseca, odnosno od otkrivanja afere „Jovanjica“, zapravo sa ciljem da se zaštite braća Vučić, odnosno da se operu od bilo kakve veze sa ovim slučajem“, kaže Aleksić za portal Nova.rs.

Marihuana u Jovanjici
Foto Printscreen mup.rs

Kako navodi, Vučići nastoje da se na sve načine izvuku iz ovog slučaja, pa je tako i ovo suđenje deo te namere.

„Od davanje izjave inspektora Slobodana Milenkovića, dok gleda u kameru kao u nekim krimi filmovima, da braća Vučić nemaju veze sa „Jovanjicom“, do one lažne krivične prijave koju su podneli sami protiv sebe, a sve to preko gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Sve je to u cilju današnjeg suđenje, gde Andrej mene tereti za uvredu ugleda i časti kao narodnog poslanika, što nema nikakvog smisla“, navodi Aleksić.

On za naš portal dodaje da će nastaviti i u narednom periodu da dokazuje sve te veze između Vučića i Koluvije.

Miroslav Aleksić
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Strašno je to što nakon svih dokumenata koje sam dostavio tužilaštvu za organizovani kriminal u vezi sa slučajem „Jovanjica“, nijednom me iz ove insitucije nisu pozvali kao svedoka ili zainteresovanu stranu da im pomognem u radu. Navodi tužilaštva da nema nikakvih dokaza da je Koluvija zvao Vučića su samo strategija spinovanja, odnosno skretanja sa teme, jer mi nemamo dokaza o tome kako su ti telefoni veštačeni. Tražićemo i saslušanje svih policijskih inspektora koji su učestvovali u akciji hapšenja, kao i svih drugih lica koji su direktna spona između Predraga Koluvije i Andreja Vučića, kao funkcionera Srpske napredne stranke“, dodaje Aleksić.

Naredni glavni pretres u ovom postupku zakazan je za 25. maj.

Podsetimo, Predrag Koluvija, većinski vlasnik firme „Jovanjica“; uhapšen je sredinom novembra prošle godine sa falsifikovanom sliužbenom policijskom ispravom. Tada je otkriveno i da se u plastenicima na ovom imanju nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa. Sem Koluvije, uhapšeno je još osam lica zaposlenih u „Jovanjici“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram