Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što su se advokatske komore Beograda i Srbije javno ogradile od organizovanja skupa advokata koji je najavljen za subotu u podne ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, oglasio se Advokatski protestni odbor, koji je pre dva dana na konferenciji za medije najavio ovaj skup.

U saopštenju koji je potpisao advokat Miroslav Živković navodi se da nije jasno zašto su Komore, gotovo istovremeno izdale identično saopštenje, posebno što je Advokatski protestni odbor jasno potručio na konferenciji da je najavljeni skup u njihovoj organizaciji.

„U kratkom roku dana 2.12.2021.godine stigla su dva kontradiktorna saopštenja od strane Jasmine Milutinović i Momčila Bulatovića, a pri tom prvo sastavljeno i potpisano na memorandumu Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda. Smatramo da su ova poručena saopštenja izraz samovolje dvoje ljudi koji samo sebe mogu predstavljati, a da nama nije poznato da se niti jedan Upravni odbor ili skupština AKS ili AKB sastala i oglasila povodom ovog pitanja.

Sasvim jasno i precizno smo na konferenciji dana 01.12.2021.   naznačili da je organizacija protesta od strane “ „Advokatskog protestnog odbora“ te da nikakve sumnje ni nedoumice  o tompitanju nema. Ova obaveštenja su poručena od strane režima i izrazito su političko-poltronskog  karaktera“, poručio je Advokatski protestni odbor.
Podsetimo, Advokatski protestni odbor najavio je juče na konferenciji za novinare da će 4. decembra u 12 sati održati protest ispred Generalnog sekratrijata predsednika Srbije, na Andrićevom vencu, između ostalog i zbog Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Advokat Miroslav Živković rekao je u sredu da advokati već protestuju zbog „kriminalnog stava“ sudije Dragiše Slijepčevića i Građanskog odeljenja Viskokog kasacionog suda, ali da su u razloge protesta sada uvrštena i Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.
Komore Beograda i Srbije juče su zvanično saopštile da sa ovim protestom nemaju nikakve veze.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare