Tomo Zorić Foto:BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Bivši sekretar Državnog veća tužilaca (DVT) Tomo Zorić, koji je pre nekoliko meseci podneo ostavku na tu funkciju nakon što je viđen u društvu mladića koji je privođen u sklopu akcije hapšenja saradnika Veljka Belivuka, još uvek nije upisan u imenik advokata Advokatske komore Beograda (AKB).

Novi Upravni odbor, na čelu sa predsednikom Momčilom Bulatovićem, odbio je zahtev za verifikaciju upisa Zorića. Naime, odluka o upisu doneta je na starom sazivu UO na 102. i 103. sednici koje su održane onalajn.

Tokom jučerašnje sednice novog UO trebalo je da se verifikuju zapisnici, ali do toga nije došlo. Sem Zorića, zapisnici sadrže odluku o upisu više desetina advokata i pripravnika.

Reč je o novom UO, koji je izglasan 23. oktobra, a tada je za predsednika izabran i advokat Bulatović. Inače, Zorić se pre nekoliko meseci našao u žiži pažnje javnosti, nakon što je zatečen u društvu sa mladićem koji je dovođen u vezu s klanom Veljka Belivuka.

Pročitajte još:

Tog 5. februara priveden je i navijač Partizana Miloš Đukanović i to u društvu Zoriće i Milice Ljubičić, zamenice tužioca Drugog osnovnog tužilaštva. Zorić je za Nova.rs tada rekao da se sa mladićem našao kako bi preuzeo račune i kiriju.

„Tačno je, našli smo se u restoranu „Vetrenjača“ u Pančevu, reč o mladiću koji oko šest meseci iznajmljuje stan, a koji je u vlasništvu moje majke. Moja saradnica i ja smo se danas našli sa njim, kako bih ja preuzeo račune i kiriju od njega. Ne znam čime se bavi, niti o čemu se radi, reč o mladiću fudbaleru. Ostalo zaista ne znam“, rekao je Zorić.

Privedeni Đukanović je pušten dva sata nakon saslušanja na slobodu, a sutradan je na informativnom razgovoru u policiji bio i Zorić.

Ipak, Zorić je, nakon što je prošao poligraf, podneo ostavku iz moralnih razloga.

BONUS video: Pobuna advokata bez zajedničkog jezika

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar