Foto:Nova S

Ahmed Delimeđac, advokat bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, zatražio je danas izuzeće postupajućeg zamenika tužioca za organizovani kriminal Milenka Mandića, tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac. Kako tvrdi odbrana, postupajući tužilac u postupku protiv Hrkalović je pristrasan zbog čega je neophodno da bude izuzet, dok Dolovčeva, prema navodima advokata, nema kapacitet samostalnog javnog tužioca.

Kako saznajemo, Delimeđac je danas podneo zahtev za izuzeće, i to neposredno pre nego što je trebalo da se saslušaju tri svedoka u postupku protiv Hrkalović koja se tereti za trgovinu uticajem.

Advokat ističe da postupajući tužilac fingira postojanje uslova za određivanje pritvora Dijani Hrkalović po tački dva, odnosno zbog uticanja na svedoke. Kako navodi, nijedan od svedoka nije govorio o Dijani, niti se izjašnjavao o njenom delu, već samo o drugookrivljenom Dejanu Milenkoviću.

„Na nedostatak nepristrasnosti ukazuje i detalj sa saslušanja Dijane Hrkalović. Ona je zatražila da joj zamenik TOK objasni da li joj se na teret stavlja nezakonito ili zakonito prisluškivanje Darka Eleza. Na to tužilac nije mogao da odgovori, odnosno izbegao je da je upozna sa delom koje joj se stavlja na teret“, navodi advokat.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/Ahmed Delimeđac

Takođe, odbrana je zahtev proširila i na tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića jer je on nosilac krivičnog gonjenja, ali i na republičku tužiteljku Zagorku Dolovac.

Advokat navodi da je postupak protiv Hrkalović politički motivisan, inspirisan jednim unutarpartijskim događajem u kom je uhapšena bivša sekretarka MUP mera za potkusiravanje sukoba u okviru vladajuće stranke.

#related-news_1

Izuzeće Dolovac zatražili su jer odbrana nema poverenja u nepristrasnost republičke tužiteljka, koja je, a kako tvrde advokati, eminentno političko rešenje i koja nema kapacitet samostalnog javnog tužioca.

Ističu da zbog toga ona ne može da odlučuje o izuzeću tužioca za organizovani kriminal.

BONUS video: Uspon i pad Dijane Hrkalović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare