Dušan Mitić , Slobodan Milenković, Zdenko Tomanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Policijski inspektor Slobodan Milenković odbio je danas da da izjavu u u svojstvu građanina u Višem javnom tužilaštvo u Beogradu. Zdenko Tomanović, advokat policijskog inspektora Slobodana Milenkovića je nakon njegovog saslušanja istakao da će podneti Ustavnu žalbu kako bi se preokrenulo rešenje ministra unutrašnjih poslova o skidanju oznake tajnosti.

„Jasno je da je ono što MUP radi povećanje ugroženosti inspektora Milenkovića“, kazao je Tomanović dodajući da bi odavanje službenih tajni ugrozilo Milenkovićev život i život njegovih kolega.

„Ne może se pojedinac žrtvovati zbog nečijeg kolektivnog interesa zvanog Jovanjica. Ova kampanja će se završiti ili kada oni sruše Jovanjicu ili kada Jovanjica sruši njih“, kazao je Tomanović dodajući da je Milenković iskoristio svoje pravo da ne odgovara na pitanja tužioca.

Zdenko Tomanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pored ustavne žalbe, Tomanović je najavio i podnošenje pritužbe Zaštitniku građana ali i dve radnje pred međunarodnim institucijama. Milenković je bio u pratnji jednog čoveka za kog se pretpostavlja da je njegov kolega iz 4. odeljenja beogradske policije.

Slobodan Milenković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Desetak minuta nakon Milenkovića u zgradu Palate pravde stigao je i bio Milenkovićev pravni zastupnik Zdenko Tomanović, prenosi Danas.

Ovo saslušanje, koje je zatvoreno za javnost, prati veliki broj novinarskih ekipa. I iako su prethodnih dana tužilaštvo i Tomanović razmenili više saopštenja, nije jasno tačno na koje okolnosti se Milenković saslušava.

Bonus video: Advokat Tomanović se izjasnio o razgovoru Malog Sente i tužilaštva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare