Podeli
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon što je odbačena krivična prijava protiv Tatjane Vojtehovski, njen advokat Vladimir Todorić, za Nova.rs izjavio je da je tužilaštvo deo represivnog aparata ove kriminalne vlasti i da moramo da se oslobodimo od svih sadašnjih i budućih Zagorki Dolovac, ako želimo da imamo pravnu državu.

“Odbacivanje je pravno jedini mogući ishod što se tiče Tanje. Međutim, ovo ne sme biti tačka na celu priču oko toga šta se sve dešavalo u vezi spornih predmeta koji su bili predmet istraživanja Tanjine emisije. Da Tanja nije neko poznat i da se nije uzbunila javnost moguće da bi je tužilaštvo, kako deo represivnog aprata ove kriminalne vlasti, progutalo kao što to inače rade u Srbiji sa uzbunjivačima. Ovde loše prolaze oni koji ukazuju na kriminal, a ne oni koji ga čine. Zato potpuno moramo da oslobodimo tužilaštvo od svih sadašnjih i budućih Zagorki da bismo imali pravnu državu”, rekao je Vladimir Todorić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On se u svojoj izjavi osvrnuo na izjavu republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac koja je pre nekoliko dana u jednom intervjuu, kojim je izašla iz medijske ilegale, navela da policija nije primenjivala silu nad demonstrantima, nego da je bilo obrnuto.

Foto: Vesna Lalić

Podsetimo, postupak protiv Tatjane Vojtehovski pokrenut je zbog sumnje da su objavila zaštićene podatke o maloletnim osobama u emisiji “Život priča” koja se emitovala 2016. godine na Prvoj. Za njom je po nalogu Tužilaštva bila raspisana potraga zbog neodazivanja na saslušanje u toku poslednjih godinu dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar