Božo Prelević Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Činjenica samoubistva u policijskoj stanici je samo indicija koju valja ispitati, pre svega da li je samoubistvo ili ubistvo, a zatim ako je samoubistvo da li ima uticaja i navođenja, pretnji i zastrašivanja ili je autonomno radnja preminulog, kaže advokat Božo Prelević, povodom samoubistva koje je počinio muškarac u policijskoj stanici u Srbobranu.

Prema saznanjima od izvora iz MUP-a muškarac koji je izvršio samoubistvo 6. maja bio je zadržan po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu je potvrdio da je PU Novi Sad pismenim putem obavestila OJT u Novom Sadu. Međutim, portparol je izjavio da je ovo tužilaštvo obavešteno o događaju samo zato što je muškarac zadržano po njihovom nalogu jer je krivično delo za koje je osumnjičen izvršeno na teritoriji za koje je nadležno to tužilaštvo.

Prelević ističe da bi tek nakon ispitivanja svih okolnosti moglo da se govori o tome čija je to odgovornost, dodajući da i kod samostalne odluke postoji pitanje da li je policija to mogla pretpostaviti i sprečiti ili ne.

„Bez podrobnih okolnosti teško je dati sud. Svakako bi telo trebalo poslati na obdukciju i pribaviti iskaze i snimke sa kamera“, poručio je Prelević, piše Danas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar