Foto: Promo

Velika prašina podigla se u javnosti nakon informacije da je dečaku koji boluje od dijabetesa, pozlilo nasred ulice u Bačkoj Palanci zato što radnik iz obližnje prodavnice nije hteo da mu da čokoladicu. Povodom incidenta oglasila se i dečakova majka Marija M, dok je firma AD Podunavlje Bačka Palanka, gde je zaposlen prodavac koji nije pomogao detetu, izdala saopštenje u kojem tvrde da zbog lažno plasiranih informacija u medijima njihovi zaposleni trpe linč i uvrede.

Generalni direktor AD Podunavlje Jovo Živkov za Telegraf objašnjava da je firma odmah reagovala nakon incidenta i formirala komisiju za utvrđivanje činjenica još u petak.

„Nama je istina pre svega važna, jer ovo sve što se objavljuje nema veze sa realnošću. Naša advokatska služba koja nas zastupa proceniće, na osnovu svih prikupljenih izjava i dokaza, da li ima dalje elemenata da se slučaj prosledi policiji i ostalim državnim organima na postupanje, jer je ovako ukaljan ugled Podunavlja u poslovnom svetu“, ističe Živkov.

Govoreći o potencijalnim posledicama po radnike, ukoliko se dokaže da su krivi, Živkov objašnjava da se o tome još ništa ne zna i da će se pravnici pozabaviti tim stvarima.

„Već imam neke izjave i verzije priče koje ukazuju na to da ono što je objavljivano nema veze sa istinom. Ali ne bih dalje o tome pričao u ovom trenutku. Neka stoji i neka pravnici, kada prosledimo ceo materijal, odluče“

Na pitanje da da komentar o svedočenju majke dečaka Marije M, Živkov je odgovorio – to nema veze sa stvarnošću.

„Gledao sam taj prilog na televiziji. Možda ste i primetili kako čita tekst“, kaže on.

Živkov je takođe rekao da firma ne planira da se izjašnjava dalje nakon današnjeg saopštenja i da će, ukoliko bude nekih važnih elemenata koje će advokati da procene, oni biti dalje prosleđeni nadležnim državnim organima.

Majka dečaka pitala radnike: „Možete li da me pogledate u oči“

Majka dečaka potvrdila je da je njen sin umalo kolabirao zato što radnik iz obližnje prodavnice nije hteo da mu da čokoladicu.

Foto: Printscreen/TVPrva

„Celu noć oka nisam sklopila, jedva sam čekala da odem i da ih pogledam u lice. Otišla sam i rekla da sam majka deteta čiji je život sinoć koštao 17 dinara, da ih pitam – možete li me sada pogledati u oči i da li biste mogli da me pogledate u oči da je moje dete mrtvo? Oni su samo sagnuli glave i rekli su ‘ne'“, rekla je Marija.

Takođe, ona je istakla da da ne želi da targetira firmu u kojoj je zaposlen prodavac kao „kolektivno zlo“, već da želi da podigne svest da u Srbiji preko milion ljudi ima dijabetes.

„Moj dečak ima dijabetes tip jedan. Nekad mora da se ubode u prstić i po 20 puta dnevno“, rekla je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar