Foto: Facebook/Privatna arhiva

Podgoričanin Marjan Vujačić, koji je optužen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića (31), rođenog brata Saše Cvetanovića Pitbula (35), inače osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića (39), negirao je krivicu za ovaj zločin danas na pripremnom ročištu pred Višim sudom u Vranju.

Naime, Vujačić, koji se tereti za ubistvo Cvetanovića 17. septembra 2017. u haustoru zgrade “Lepa Brena” u Vranju, izjavio je da sa pomenutim zločinom nema nikakve veze.
Sem izjašnjavanja o krivici, na današnjem ročištu odbrana i tužilaštvo predlagali su dokaze i svedoke.

– Moj branjenik se izjasnio da nije kriv, a na narednom glavnom pretresu izneće odbranu. Tužilaštvo je zatražilo da se ispita sedam svedoka, a mi smo tražili da se sasluša veštak koji je radio DNK veštačenje tragova pronađenih na licu mesta. Takođe, predložio sam da se ispitaju inspektori koji su izuzeli trag koji je, navodno, na mestu na kojem se desilo ubistvo ostavio okrivljeni – rekao je Vujačićev advokat Borivoje Borović za naš portal.
Ipak, interesantno je da Više javno tužilaštvo u Vranju nije zatražilo da se kao svedok ispita i Saša Cvetanović, brat ubijenog, iako je on prilikom postupka koji se protiv njega vodio u Specijalnom sudu u Beogradu komentarisao Jugoslavovu likvidaciju.

– Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata – rekao je Cvetanović tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića 2013. u centru Beograda.
Inače, on je u ovom postupku bio označen kao neposredni izvršilac samog zločina, zbog čega je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora.

Podsetimo, Marjan Vujačić, koji se tereti za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, uhapšen je juna prošle godine u Novom Sadu zbog falsifikovanja dokumenata. Istražni organi su ga tada dovodili u vezu sa četiri likvidacije, među kojima je i ubistvo Cvetanovića, a za koje je krajem prošle godine optužen. Sem toga, Vujačić se sumnjiči za još tri likvidacije, među kojima su ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici, kao i egzekucija Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu.

Prilikom hapšenja Vujačića, privedene su i dve policijske službenice J.P. i B.N., koje se terete da su mu za 1.500 evra izdale falsifikovana dokumenta na ime Miloš Begović.


Bojovićev ubica saslušan u istrazi

Interesantno je da je Saša Cvetanović povodom ubistva brata Jugoslava saslušan tokom istrage ovog zločina, iako se trenutno ne nalazi na listi predloženih svedoka. Inače, Cvetanović je, više puta tokom postupku u kojem mu se sudilo, upozoravao na to da mu “na vreme ispitaju brata”.
– Molim vas da mog brata saslušate što pre. Ubijaju advokate, sve ljude, pozovite ga dok je još živ – rekao je Cvetanović prilikom jednog pretresa.