Foto: Goran Srdanov/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dečak, koji je ranjen u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, i dalje je u teškom stanju, a tokom prethodne nedelje prebačen je u Institut za majku i dete, saznaje Nova.rs.

Dečak je kobnog dana, 3. maja, kada se dogodila pucnjava u školi zadobio povrede grudnog koša, vrata, ali i dva kičmena pršljena. On je jedan od najteže povređenih učenika.

„I dalje je u teškom stanju, jednu ruku pomera, drugu ne može, kao i obe noge. On se nakon ranjavanja jedno vreme bio na respiratoru jer mu je povređena lezija blizu produžene moždine“, navodi sagovornik portala Nova.rs.

Podsetimo, velika tragedija dogodila se u sredu, 3. maja, kada je maloletni trinaestogodišnjak, učenik sedmog razreda ubio 8 učenika ove škole i radnika obezbeđenja a ranio 6 đaka i nastavnicu istorije. U međuvremenu, još jedna učenica je podlegla povredama.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dečko je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka.

Otac dečaka V. K. je uhapšen istog dana, a u petak, 5. maja saslušan i njemu je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor u trajanju od 30 dana, a na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

BONUS VIDEO: Pogledajte hapšenje učenika (14) koji je pucao u osnovnoj školi na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar