Foto: google.maps

Među osuđenicima koji izdržavaju kaznu u Okružnom zatvoru u Prokuplju koronavirusom je zaraženo 12 ljudi. Nadležni tvrde da nema zaraženog osoblja.

Nakon što je od posledica kovida-19 u nedelju ujutru u tom zatvoru preminuo bivši dekan niškog Fakulteta sporta Saša Marković, koji je izdržavao kaznu jer je osuđen zbog korupcije, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija potvrdila je za N1 da je u ovom trenutku 12 zatvorenika pozitivno na koronavirus, a da je za jednog od njih lekar odlučio da treba da bude hospitalizovan.

Tvrde da ni jedan od njih nema temperaturu i da svi pozitivni dobijaju neophodnu terapiju. Izolovani su od ostalih zatvorenika i pod nadzorom su lekara.

U Upravi tvrde i da nema zaraženih među zaposlenima u prokupačkom Okružnom zatvoru, a rekli su i to da u tom zatvoru, kao i u drugima u Srbiji, postoji odvojen deo za izolaciju i lečenje zatvorenika sa kovidom ili simptomima kovida.

Porodica profesora Markovića, podsetimo, negira da je on dobio svu neophodnu negu, tvrdeći da zatvorski lekar nije uvek uz bolesne, kako to u javnosti tvrdi Uprava. Navode da njihovom ocu nije naglo pozlilo i da je već u subotu bio za hospitalizaciju, ali su u zatvoru taj zahtev, kažu, odbili i ostavili ga u sobi, gde je u nedelju ujutru i preminuo.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva porodice Đokić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar