Foto: Nela Bunčić/Nova.rs

Zbog pogoršavanja situacije sa virusom kovid-19 u mnogim zemljama uvedene su određene mere koje takođe utiču i na ulazak stranih državljana u njih. Ta ograničenja putovanja utiču i na Srbiju, čiji državljani bez obaveznog PCR testa, serološkog testa ili karantina, mogu da putuju u 17 zemalja.

Ta ograničenja putovanja utiču i na Srbiju, čiji državljani bez obaveznog PCR testa, serološkog testa ili karantina ,mogu da putuju u 17 zemalja.

 

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova objavljeno je da državljani Srbije mogu nesmetano da putuju u Albaniju, Belorusiju, BiH, Brazil, Jamajku, Kongo, Maldive, Meksiko, Oman, Palau, Pakistan, San Marino, Švajcarsku.

Ulaz bez testiranja i karantina dozvoljen je i u SAD, sem ako građani nisu boravili u Kini, Iranu i zemljama Šengen zone,Velikoj Britaniji i Brazilu, državljani Srbije mogu slobodno da uđu i u Tursku i Centralnoafričku Republiku.

Takođe, Srbija je skinuta sa crvene liste Tunisa i prvi letovi ka ovoj zemlji očekuju se početkom septembra.

U međuvremenu, Srbiju je sa crvene liste skinula Švajcarska, u koju može da se putuje bez straha da ćete biti stavljeni u karantin, ali i Tunis, kako je obelodanio Aleksandar Seničić, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA). Uz napomenu da bi prvi avion za ovu afričku zemlju trebalo da krene 4. septembra.

Na suprotnoj strani, Egipat je od juče uveo obavezan negativan nalaz na PCR testu, između ostalog i za srpske turiste, a nije mali broj onih koji su planirali da odu na letovanje u ovu zemlju krajem avgusta ili u septembru, pa čak i oktobru.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova još nisu apdejtovane promene za Švajcarsku i Tunis.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare