Voda Zrenjanin
Zrenjanin Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Koalicija "I voda i sloboda" koja na lokalnim izborima u Zrenjaninu učestvuje na listi "I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena opozicija Zrenjanina", saopštila je da će se pored vode i slobode zalagati i za rešavanje drugih problema Zrenjaninaca.

Kada je reč o vodi, iz ove koalicije, koja je na listi pod rednim brojem četiri, naveli su da je regionalni vodovod rešenje za ceo region Srednjeg Banata jer bi se voda dovodila sa kvalitetnih i obilnih izvorišta koja postoje u slivu Dunava i da bi se takva već kvalitetna voda transportovala do svih naseljenih mesta, a tamo bi se samo finalno kontrolisala i dezinfikovala prema potrebi.

Navode da je takvo rešenje relativno skupo, ali da je dugoročno gledano jeftinije jer se voda ne bi prerađivala i bila bi konstantno jeftina i u količinama koje bi bile dovoljne za svo stanovništvo regiona sada i u budućnosti.

„Ako ima novca za Nacionalni stadion koji je otprilike tri puta skuplji od regionalnog vodovoda, onda se moraju naći i novac kako bi se obezbedilo osnovno pravo čoveka na zdravu vodu“, naveli su.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz te koalicije saopštili su da će se zalagati za slobodu jer egzistencija mnogih Zrenjaninaca zavisi od dobre volje političkih moćnika, a da je neprihvatljivo da se građani primoravaju da glasaju za vladajuću stranku i da onda moraju da dokazuju kako su glasali, posebno da se novcem svih građana kupuju glasovi koji se posle prikazuju kao demokratski.

Pored vode i slobode zalagaće se i za završetak obilaznice, besplatne udžbenike i vrtiće, za bolju i efikasniju primarnu zdravstvenu zaštitu u gradu i našim selima, čistiji i uređeniji Begej po uzoru na gradove u regionu, kao i da lokalna samouprava podstakne lokalne preduzetnike vlasnike malih i srednjih preduzeća.

Ukazali su da je Zrenjanin nekada bio jedan od najvećih industriskih centara bivše Jugoslavije i da je od poslednjeg popisa izgubio 16.000 građana.

Predstavnici izborne liste „I voda i sloboda – NADA – Ujedinjena Opozicija Zrenjanin“

„Koalicija i voda i sloboda se zalaže za to da vratimo oteti grad u ruke gradjana Zrenjanina, samo masovnim izlaskom na izbore 2.juna uvereni smo da će se desiti promene koje naši sugradjani čekaju više od jedne decenije“, poručili su.

Koaliciju I voda i sloboda – Nada – Ujedinjena opozicija Zrenjanina čine Stranka slobode i pravde, Nova Demokratska stranka Srbije, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Promene u fokusu -PUF, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i udruženje Budi heroj.

BONUS VIDEO: Čekanje na vodu i pogled ka Linglong-u: Zrenjaninci dve decenije čekaju da im neka vlast ispuni obećanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare