Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Nakon objavljivanja video snimka na kom se vidi da Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta ušao u jednu od kancelarija, pa fizički napao radnicu, predsednica Koorodnacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je za Nova.rs da su nadležni dužni da odreaguju i sankcionišu nasilje.

„Naravno da je za svaku osudu ovakvo nasilno ponašanje direktora Zavoda za sport. Pitam se da li bi se tako ponašao da je preko puta njega muškarac i po kom osnovu misli da ima pravo da nasrće na bilo koga a posebno na ženu. Nadam se da će napadnuta žena prijaviti slučaj, a ako se to i ne desi, jer razumem da je istraumirana i u strahu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i javno tuzilastvo, mogu da odreaguju na ovaj snimak, imajući u vidu da je snimak dostupan javnosti i da se na njemu vidi fizički napad sa elementima krivičnog dela“, rekla je za Nova.rs Mihajlović.

Ona dodaje i da, prema Zakonu o krivičnom postupku, ukoliko javni tužilac ima saznanja o izvršenom delu, a u ovom slučaju to je evidentno na snimku, dužan je da krene u prikupljanje informacija o tom delu.

„Svaki vid nasilja i zlostavljanja žena, uključujući i ovo koje se dogodilo na radnom mestu, treba da bude sankcionisano“, zaključila je Mihajlović.

Podsećamo, Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, uleteo je u jednu od kancelarija, a onda pred najmanje dva svedoka fizički napao radnicu.

Snimak sigurnosnih kamera pokazuje Bojovića kako ulazi u kancelariju, a onda se odmah unosi u lice radnici. Pokazuje joj prstom ka vratima, a kada mu ona odgovara hvata je za vrat i gura u fotelju, ona pada u fotelju nakon što je leđima udarila u zid. Nadvio se nad njom, a onda ona ustaje i nastavlja se polemika.

Bojović zatim odlazi do jednog od dva svedoka, žestoko se obraća, pokazuje prstom, a onda nastavlja započetu svađu. Sve vreme žena koja sedi za stolom nemo posmatra i nervozno „lomi“ prste verovatno šokirana razvojem događaja.

Ovaj snimak se pojavio u javnosti, a navodno je devojka na bolovanju i plaži se da tuži Bojovića ili da to objavi.

BONUS VIDEO Zorana Mihajlović o zabrani da govori za Novu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare