Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović osudila je danas saopštenje ekoloških nevladinih organizacija ocenjujući da se u njemu preti ubistvom najviših državnih funkcionera.

Sramno je i nečuveno saopštenje navodnih ekologa, okupljenih u Kolaciji za održivo rudarstvo i Zaštitimo Jadar i Rađevinu, u kome se preti ubistvom najviših državnih funkcionera, ocenjeno je iz kabineta potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

„Kako drugačije objasniti pozive ovih samozvanih zaštitnika životne sredine, koji, služeći se izmišljotinama, pokušavaju da stupe na političku scenu i u nekoliko navrata u svojoj objavi pozivaju građane Srbije da ‘svako svoga ubije subašu’. Ovi ‘ekolozi’ pozivaju javnost da ‘svako prepozna svoga subašu’ i shodno svojim sposobnostima i sredstvima preduzme neophodne mere“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u bizarnom tekstu, koji, kako kaže, vrvi od laži i dezinformacija, čelnici Koalicije za održivo rudarstvo i Zaštitimo Jadar i Rađevinu, prete i dalje i obećavaju da će julska vatra, kako kažu, „progutati projekat Jadar i još nekog“.

„Verujemo da u ovakvim napisima ima i više nego dovoljno materijala za tužilaštvo“, navode iz kabineta Zorane Mihajlović.

Ističu da su se očigledno ovakvi „ekolozi“ i njihovi politički nalogodavci i poslovni partneri uplašili posle najava predsednika Vučića i Vlade Srbije da će građani Jadra i Rađevine sami odlučiti o sudbini projekta Jadar.

 Bonus video – Nova.rs u Jadru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare