Foto: Nemanja Jovanović, Dragan Mujan/Nova.rs/Shutterstock

Dušan Nikezić ispred Stranke slobode i pravde, gostujući u Pregledu dana, rekao je da suštinski kriza izazvana ratom u Ukrajini još nije stigla u Srbiju. "Da bi se manjak pokrio, država je morala da zaduži svaku kuću u Srbiji više od 350 evra", rekao je Nikezić i dodao da je inflacija u stvranosti mnogo veća od one kakvom se prikazuje.

Nikezić je rekao da ćemo svakodnevno uvoziti struju i da to nema veze sa ratom u Ukrajini.

Osvrnuo se i na profite kompanije „Ziđin“.

„Ova kompanija je za samo nekoliko meseci prošle godine ostvarila prihod od 472 miliona evra i dobit od čak 292 miliona evra. Ono što je značajno jeste da privredni rast u prethodnom periodu upravo zasnovan na prekomernom eksploatisanju prirodnih sirovina“, kazao je Nikezić i dodao da ga najviše zabrinjava to što kompanija „Ziđin“ planira da za 13 godina iskopa i izveze 73 tone zlata, što je duplo  više nego od Drugog svetskog rata do danas.

Ispred SSP na prvom traže da se uvede porez na ekstraprofit, kao i ograničenje na to koliko se godišnje može vršiti izvoza rude.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje šta sprečava državu da adekvatno reaguje, Nikezić podseća da je  „Ziđin“ dobio većinski paket u RTB Boru, i da kada vidimo te cifre – postaje jasno da se ostvarju veliki profiti.

SSP pita Borela o autentičnosti dokumenta: Mi smo najozbiljnija opozicija

„Mislim da je Stranka slobde i pravde najmanje deset puta iznosila ekonomske programe i nadam se daćemo dobiti podršku“, kazao je Nikezić.

Funkcioner Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić izjavio je, govoreći o pisanju medija da se u analizi Evropske obaveštajne službe predsednik SSP Dragan Đilas pominje kao „trojanski konj“ u opoziciji, da je SSP najozbiljnija opoziciona stranka.

U tom dokumentu, u koji je uvid imao Radio slobodna Evropa, kako su preneli mediji u Srbiji, Đilas je označen kao „trojanski konj“ koji izaziva razdor među opozicijom.

Nikezić je u razgovoru za Njuz maks adriju istakao da je SSP uputila dopis komesaru za spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije Žozepu Borelu s pitanjem da li je taj dokument autentičan.

On je istakao da je SSP najozbiljnija opoziciona stranka i da će to pokazati i u Skupštini Srbije.

BONUS VIDEO: Krađa bakra u Ziđinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar