U Zemunu je pukla vodovodne cevi i to nedaleko od mesta gde je pre nekoliko godina došlo do slične havarije.

Vodovodna cev pukla je u Bregovitoj 17, nedaleko od Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu, gde je posle pucanja vodovodne cevi 2018. godine nekoliko objekata totalno ili delimično oštećeno.

Kako su stanari tog dela Zemuna rekli za portal Nova.rs voda se sliva i curi ka Novogradskoj i Dobanovačkoj.

Prema poslednjim informacijama do kojih smo došli, ekipe su izašle na teren i rade na sanaciji, a voda je isključena u tom delu Zemuna.

Naime, prema nezvaničnim informacijama, pukla je glavna azbestna vodovdna cev, koja je bila u lošem stanju, ista priča kao od pre nekoliko godina.

Bregovita 17
Foto: Printscreen

„Da li stanari Novogradske i Dobanovačke, a sada i Bregovite, mogu mirno da spavaju pošto je instalacija u ovom delu Zemuna u jako lošem stanju i radi se o staroj azbestnoj cevi, koje su inače kancerogene“, rekao je za Nova.rs, jedan od stanara tog dela Zemuna, Aleksandar Trajković.

On podseća da se i u njihovom slučaju iz 2018. godine, kada je pukla cev i napravila havariju, radilo o staroj instalaciji.

„Nama je bila stara instalacija 50 godina, nama je isto tako puklo tako na ulici, isto su došli i posle toga su nam popucale kuće. Nisam toliko stručan, ali vidim da voda debelo curi i napravio se bazen. Ovo je 200-300 metara od nas“, kaže naš sagovornik čiji je objekat srušen nakon što je popucao 2018. godine.

Foto: Čitalac Nova.rs

Centar za lokalnu samoupravu zatražio je ranije od Direkcije za građevinsko zemljište da izgradi nove objekte stanarima Novogradske i Dobanovačke ulice u Zemunu, gde je posle pucanja vodovodne cevi 2018. godine nekoliko objekata totalno ili delimično oštećeno.

Prema oceni ovog centra, gradska uprava treba da izgradi nove stanove, a da se obešteti od odgovornih u Beogradskom vodovodu i kanalizaciji (BVK), jer su, kako tvrdi, krivicom te gradske službe stanari ostali bez krova nad glavom u Novogradskoj i Dobanovačkoj ulici.

Nakon pucanja glavne vodovodne cevi u Novogradskoj ulici u 2018. godini i ispumpavanja mulja u toku intervencije BVK te noći do kasno u ponoć, nekoliko objekata je totalno ili delimično oštećeno.

Angažovani sudski veštak, kako podseća CLS, utvrdio je direktnu krivicu Beogradskog vodovoda i kanalizacije za uništavanje privatne imovine, ali stanarima niko nije ponudio zadovoljavajuće rešenje ili kompenzaciju, niti je bilo ko iz tog preduzeća snosio odgovornost za propust.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar