Foto:CARLOS MUNOZ-YAGUE/EURELIOS / Sciencephoto / Profimedia

Zemljotres koji je danas u 13:48 zabeležio Republički seizmološki zavod, najviše se osetio u Paraćinu i okolini. Lokalni mediji iz Pomoravlja prenose informacije građana, da se najači potres osetio između sela Lešje i Plana na teritoriji opštine Paraćin.

Korisnici društvenih mreža su na lokalnom paraćinskom portalu ’’Portal035’’ prijavljivali mesta u kojima se osetio potres. Prema tvrdnjama građana, zemljotres se osetio u Ćupriji, Varvarinu, Jagodini, Ćićevcu, Despotovcu, i okolnim selima.

Jedna korisnica mreže napisala je ’’U Paraćinu se baš osetilo, uz tutnjavu prodrmalo, ali na kratko’’. Iskustva korisnika iz Jagodine kažu da se u tom gradu osetilo ’’blago podrhtavanje’’.

Iako su mediji preneli da se današnji zemljotres osetio i u Kragujevcu, naš dopisnik iz tog grada javlja da građani nisu osetili potres. Stanari kragujevačkih višespratnica, koji žive na visokim spratovima, potvrdili su za naš portal da nisu osetili nikakvo podrhtavanje, uz ocenu da se na tako visokim spratovima oseti svaki potres.

Takođe, u kragujevačkoj hitnoj pomoći, potvrđeno nam je da nije bilo poziva građana koji su tražili pomoć zbog eventualnih povreda izazvanih zemljotresom.

Bonus video

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare