Foto:CARLOS MUNOZ-YAGUE/EURELIOS / Sciencephoto / Profimedia

Dva zemljotresa od jutros su pogodila okolinu Zagreba, međutim, podrhtavanje tla osetilo se i u Srbiji, najviše u Bačkoj Palanci, delovima Beograda, Novog Sada i u nekim mestima u Sremu, kažu za portal Nova.rs u Republičkom seizmološkom zavodu.

„To su uglavnom mogli osetiti samo ljudi koji žive u stanovima n avišim spratovima, uglavnom vrlo blagi potresi. Kad je reč o zemljotresima u Zagrebu, mogu se očekivatii novi potresi, ali će sasvim sigurno biti manje jačine. Praktično je pokrenut jedan niz potresa koji će se dešavati i u narednim mesecima, ali će biti znatno blaži, toliko da će moći da ih osete samo instrumenti“, navode u Republičkom seizmološkom zavodu.

Da podsetimo, u Hrvatskoj su jutros zabeležena dva jača zemljotres. Najpre je okolinu Zagreba jutros u 6.35 pogodio jak zemljotres od od 5,2 stepena po Rihteru. Nakon ovog, usledio je još jedan udar u 6.49 sati, od 4, 4 stepena Rihtera.

Epicentar potresa bio je na 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometara jugozapadno od Siska, na dubini od dva kilometra, prenosi portal Indeks.

Potres se osetio i u Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu… Područje Petrinje je nakon prvog potresa u 6:28 pogodilo još nekoliko slabijih.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, rekao je da u gradu ima štete.

„Pogodio nas je snažan potres, nikada nisam ovo doživeo. Ne znam ima li žrtava, materijalne štete ima“, rekao je Dumbović za N1.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar