Nebojša Zelenović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je u izjavi za Nova.rs da je očigledno da postoje neki tajni dogovori između kompanije Rio Tinto i vlasti u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da projekat Jadar neće biti povučen, iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“.

„Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to“, kazao je Vučić.

Kao reakcija na ovu izjavu, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je za Nova.rs da „predsednik barem jednom kaže istinu, a to je da je sve prethodno bila farsa i da ne planira zaista da posluša građane, već jedino multinacionalnu kompaniju“.

„Građani su jasno rekli da ne žele Rio Tinto ili bilo koje druge trovače u Srbiji. Vlast to ne želi da sluša, jer očigledno postoje tajni dogovori koje ne sme da raskine. Srbija će o ovome reći šta ima nakon Božića. Barem je sada jasno da ni Vučić, a ni Rio Tinto ne žele da odstupe od uništavanja života građana i trovanja zemlje i zato moramo zajedno da im vidimo leđa. Srbija može da bude dobro mesto za život i to će pokazati u aprilu“, zaključio je Zelenović.

Bonus video: Nebojša Zelenović iznosi nove zahteve Ekološkog ustanka

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare