Vrućina u Beogradu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Iako do početka vikenda očekuju tropske temperature koje će u nekim delovima prelaziti i 35 stepeni, prema tvrdnjama meteorologa Marka Čubrila za vikend nas očekuje osetni pad temperature.

Kako tvrdi Čubrilo, već u petak posle podne i rano uveče možemo da očekujemo lokalne pljuskove. U subotu nas očekuje preseljenje hladnog talasa koji će doći iz Hrvatske, što će se odraziti i na temperaturu u Srbiji.

„U subotu pre podne kao posledica premeštanja hladnog fronta na zapadu, jugozapadu i severozapadu Hrvatske jače pogoršanje uz grmljavinske pljuskove, jak do olujan, severozapadni vetar, pojavu lokalnih nepogoda uz jače osveženje“, navodi Čubrilo u objavi na Fejsbuku.

Meteorolog navodi da će ovoga puta doći do formiranja visinskog ciklona zbog čega bi pljuskovi bili češći, ali se još uvek ne zna koliko bi kiše moglo da padne.

„U nedelju će biti vetrovitro i svežije, samo ponegde uz lokalan pljusak. Dnevni maksimum od +23 do +27 stepeni celzijusa. Do oko 03.08. noći i jutra prijatni i sveži, dok će tokom dana biti umereno toplo uz maksimum od 29 do 33 stepena celzijusa. Zatim sledi nov topao talas gde bi maksimumi bili i do oko +36 stepeni celzijusa, a novo osveženje je izgledno posle 07.08. Sumirano, četvrak i petak topli uz moguće pljuskove, dok subota donosi jaču destabilizaciju atmosfere, vrlo jak vetar i osveženje.“, objavio je Čubrilo.

Bonus video: Vremenska prognoza za 26. jul 2022.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram