Kako se postupa sa onima koji su socijalno najugroženiji, ilustruje slučaj osam porodica koje su primorane da napuste domove na deponiji "Vinča". Jedna od njih, porodica Mitrović, od Vinče i njenih sirovina je i živela. Sada nemaju ni to.

„Dobar dan, dobrodošli u naš mali i skromni dom“, dočekuje Dragana Mitrović ekipu TV N1.

„Mali i skromni dom“ je eufemizam za doček gostiju. Jer ovaj stan bi mali i skroman bio za jednog ili dvoje. Kamoli za petočlanu porodicu i tri generacije.

Svi zbijeni u 32 kvadrata – dnevnu sobu, kuhinju i malo kupatilo.

„Jedva može čovek da se okrene. Četvoro nas je bilo kada smo se doselili u stan, a dete je posle došlo. Oni nisu mogli da shvate da će ta porodica da se proširi. Ubacili su nas u ovaj stan koji je katastrofa, bukvalno“, pokazuje Dragana.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni koji su ih „ubacili“ su Grad i nadležne službe još 2018. Živeli su decenijama u okviru kompleksa deponije „Vinča“, iz kog su morali da odu zbog izgradnje spalionice.

Barake Mitrovića i još sedam porodica su porušene. Spakovali su samo osnovno. Gde idu nisu znali dok nisu došli u ovu zgradu.

„Tu je bila kuhinja, to jest sudopera. Izbacio sam sve to napolje da bih mogao da ubacim ovaj krevet“, pokazuje Draganin suprug Kristijan Mitrović.

Ostatak teksta pročitajte na N1.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar