Foto: MGSI

Poplave koje su prouzrokovale obimne kiše značajno su oštetile infrastrukturu, dva mosta su potpuno uništena, a još jedan most pretrpeo je oštećenja i zato moramo odmah reagovati kako bi sanirali štetu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u Gornjem Milanovcu.

„Moramo da nastavimo da radimo na uređenju vodotokova reka kako do ovakvih problema, koji mogu nastati preko noći, ne bi u budućnosti dolazilo“, dodao je Momirović nakon obilaska uništene putne infrastrukture i poplavljenih kuća u opštini Gornji Milanovac gde je usled vremenskih nepogoda došlo do izlivanja reke Kamenice.

Ministar Momirović je podvukao da će resorno ministarstvo pomoći i opštinama Požega i Čajetina gde su velike poplave oštetile putnu infrastrukturu i domove građana, navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, zajedno sa ministrom Momirovićem, obišao je uništene puteve i poplavljene kuće i tom prilikom je razmotrio stanje koje je nastalo kao posledica elementarne nepogode – poplave na teritoriji ove opštine.

„U ovom trenutku najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava i da su sve nadležne službe reagovale izuzetno brzo. Više kuća je pod vodom, i u narednim danima naše komisije će utvrditi štetu“, rekao je Kovačević.

Foto: MGSI

Zbog ekstremno obimne kiše 12. juna, u ranim jutarnjim satima došlo je do izlivanja reke Kamenica u opštini Gornji Milanovac. Zbog stanja na terenu proglašena je vanredna situacija na teritoriji MZ Družetići i Bogdanica.

Foto: MGSI

Ministar Momirović je pre obilaska uništene putne infrastrukture na teritoriji opštine Gornji Milanovac obišao je i oštećene puteve i srušeni most u Miokovcima na teritoriji grada Čačka i zaključio da zbog ozbiljnih sredstava koja su investirana u infrastrukturu kao i regulisanju vodotokova reka na široj teritoriji grada Čačka, vremenske nepogode nisu napravile veća oštećenja.

Foto: MGSI

BONUS VIDEO – Odron na putu, poplave na Zlatiboru

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar