Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog koronavirusa koji je potvrđen kod devetoro zaposlenih u vrtiću "Pivara"  predškolske ustanove "Pionir" u Jagodini, taj objekat  biće  zatvoren do  4. decembra, potvrdila je za naš portal direktorka PU Violeta Nikolić. Ona je pojasnila da je vrtić zatvoren u petak 20. novembra, te da je kolegijum ustanove preporučio roditeljima da ne vode decu u druge vrtiće, kako bi se sprečilo širenje zaraze. 

U vrtiću „Pivara“ od 20 testiranih radnika, devet je bilo pozitivno na Covid 19, pa je predškolska ustanova  „Pionir“ donela odluku o privremenom zatvaranju vrtića koje će trajati do 4. decembra.

U obaveštenju kolegijuma koje je upućeno roditeljima, a u koje je naš portal imalo uvid, navedeno je da „ne postoje naznake da je virusom inicirano ijedno dete“, ali da se iz preventivnih razloga preporučuje da deca ostanu kod kuće, te da ih roditelji ne odvode u druge vrtiće.

U Jagodini je takođe, pre desetak dana, zbog virusa bio zatvoren i vrtić „Bambi“ , ali direktorka PU nije želela da komentariše stanje u ostalim objektima,  dodajući da će  o epidemiološkoj situaciji, moći da priča „za dan dva, kada budu završena sva testiranja“.

Kratko je rekla da ’’svi ostali vrtići rade’’  ne želeći da odgovori  koliko je zaposlenih i dece u izolaciji.

U PU ’’Pionir’’ zaposleno je oko 300 radnika, a u osam vrtića upisano je oko 2.000 dece.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar