Noć pred protest poljoprivrednika u pojedinim mestima u blizini kuća organizatora, pojavili su se crni džipovi. Gostujući u jutarnjem programu Nove S, Mileta Slankamenac, poljoprivrednik iz Gospođinaca rekao je da su u centar ovog mesta sinoć stigli neki sumnjivi mladići. Na svu sreću, na kraju se se završilo samo njihovim raspitivanjem ko stoji na čelu protesta.

Slankamenac kaže da ga je sinoć, dok nije bio u selu, pozvao prijateljl da mu kaže da su došli neki momci da ga traže i da se ne vraća u Gospođince.

„Ja sam rekao da je to potpuno nemoguće, pošto su mi žena i deca u selu“, kaža Slankamenac.

U tom trenutku je, kako objašnjava, vraćao srednju ćerku i njene dve drugarice sa treninga.

„Pozvao sam roditelje te dece koju sam vraćao, došli su, pokupili su moje dete, najmlađe dete mi je bilo samo kod kuće, jedna prijateljica je došla po nju kući, kaže da je videla neki auto da se voza oko moje kuće. Supruga mi je bila u kulturno-umetničkom društvu, odneli su tu najmlađu, sklonili su ih malo u selu“, navodi Slankamenac.

„Mene niko od njih nije kontaktirao, ali mi je javljeno da bolje da ne dolazim kući“, počinje svoju priču ovaj poljoprivrednik.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da njihova porodična prijateljica videla neki sumnjiv automobil u blizini njhove kuće.

Slankamenac je ubrzo obavestio ljude iz svog, ali i iz drugih udruženja šta se desilo.

„Pozvao sam policiju, oni su isto brzo stigli. Došli su ljudi i iz mog udruženja i iz sela“, kaže Slankamenac.

Sagovornik Nove S kaže da se sve dogodilo u pola sata i da je podrška bila velika.

Mladići koji su bili sumnjivi, u lokalnom kafiću su se raspitivali gde žive organizatori protesta.

„Zvali su iz kabineta nekih. Celo poslepodne je zvonio telefon, tražili su da to nekako zaustavimo. Tražili su i da se protest odloži zbog sastanka sa predsednikom“, navodi Slankamenac.

Podsetimo, blokade poljoprivrednika počinju danas u 12h u Novom Sadu (Sajam), Subotici (Gradska kuća), Pančevu (Rafinerija), Loznici (Valjevski put), Bavaništu (Most na Dunavu), Bogatiću (Centar, drugi dan most), Čenti (Most na Begeju), Mrčajevcima (kod Kraljeva), Somboru.

BONUS VIDEO: Masovni protesti poljoprivrednika širom Srbije: U podne počinju protestne vožnje i blokada saobraćaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare