Zaštitnik građana traži da se odlože sva masovna okupljanja u Srbiji

Podeli:
Zoran Pašalić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je danas na građane Srbije da pokažu solidarnost u borbi protiv koronavirusa tako što će se pridržavati propisanih mera i što će se vakcinisati i apelovao na nadležne organe koji propisuju i sprovode mere zaštite da odlože na određeni period sve vrste masovnih okupljanja.

„Zbog velikog broja obolelih situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška i zato apelujem na solidarnost građana u borbi protiv pandemije. U ovoj situaciji se ne postavlja samo pitanje obolelih od kovid-19 već svih bolesnih u Srbiji kojima se, iz objektivnih razloga, ograničavaju ljudska prava i koji ne mogu da se leče“, izjavio je Pašalić.

Kako se navodi u saopštenju, Zoran Pašalić je rekao i da nikada nije bio za primenu strogih mera koje bi ograničavale ljudska prava, ali da je vidno da se mnogi građani ne pridržavaju mera zaštite i ne veruju da je kovid-19 smrtonosan.

„Citiraću uvaženog kolegu ombudsmana Crne Gore da mnogi građani ne veruju u kovid-19 sve dok ne vide kovčeg u svom dvorištu. I zato još jednom apelujem na građane da se pridržavaju mera zaštite, da se ne opuštaju jer je svaki novi soj drugačiji od prethodnog i posebno ih molim da se vakcinišu kako bi, u slučaju da se zaraze virusom, prošli sa što blažim posledicama“, naveo je Pašalić.

Zaštitnik građana je uputio i kritiku nadležnim organima koji propisuju i sprovode mere zaštite zbog toga što su u ovako teškoj situaciji omogućena masovna okupljanja građana.

„Takođe, tražiću odgovornosti i inspekcijskih službi jer je Zaštitnik građana dobio mnoge pritužbe građana da se propisane mere zaštite ne poštuju i da se primena ovih mera strogo kontroliše“, rekao je Pašalić.

Bonus video – Premijerka poručuje – ne verujem u iste mere kao što su bile pre vakcine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar