Zoran Pašalić Foto:Zoran Mrđa/ FoNet

Zaštitnik građana zatražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova i od Centra za socijalni rad u Kraljevu da ga u roku od 15 dana izveste o svim činjenicama i okolnostima koje su im poznate u slučaju zlostavljanog deteta u Kraljevu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dodaje se da je Zaštitnik građana na osnovu medijskog izveštavanja došao do saznanja da je 9. novembra 2023. godine u Kraljevu uhapšen dvadesetogodišnjak iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu bebu.

Prema navodima iz medija, osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklih nekoliko dana u porodičnom stanu, koristeći odsustvo svoje supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu pastorku, piše N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Zaštitnik građana je od navedenih organa zatražio informacije potrebne za preduzimanje mera iz svoje nadležnosti, između ostalog i o tome da li su osumnjičeni i majka deteta ranije krivično gonjeni, odnosno osuđivani, i koje su planirane mere Centra za socijalni rad u Kraljevu za podrške žrtvama nasilja u porodici.

BONUS VIDEO: Roditelji protiv nasilja u Gornjem Matejevcu: Zabranili deci da idu u školu zbog đaka koji ih maltretira 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar