Zoran Pašalić Foto:M.K./ATAImages

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova i od Centra za socijalni rad u Кraljevu da ga u roku od 15 dana izveste o svim činjenicama i okolnostima koje su im poznate u slučaju zlostavljanog deteta u Кraljevu, saopšteno je iz kacelarije Zaštitinika građana.

Pašalić je u saopštenju naveo da je, na osnovu medijskog izveštavanja, došao do saznanja da je 9. novembra 2023. godine u Кraljevu uhapšen dvadesetogodišnjak iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu bebu.

„Prema navodima iz medija, osumnjičeni je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklih nekoliko dana u porodičnom stanu, koristeći odsustvo svoje supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu pastorku„, napisao je Pašalić u saopštenju.

Pročitajte još

Dodao je da je zbog toga od navedenih organa zatražio informacije potrebne za preduzimanje mera iz svoje nadležnosti.

„Između ostalog i o tome da li su osumnjičeni i majka deteta ranije krivično gonjeni, odnosno osuđivani, i koje su planirane mere Centra za socijalni rad u Кraljevu za podršku žrtvama nasilja u porodici“, zaključio je Pašalić.

BONUS VIDEO Stanovništvo masovno napušta Kraljevo: Između dva popisa izgubili čak 14.000 stanovnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar