Krunska ulica
Krunska ulica Foto: Shutterstock/trezordia

Predsednik Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca Miloš Jovanović izjavio je da Vlada Srbije ni posle dva i po meseca nije donela odluku kojom se Krunska ulica u Vračaru štiti od divljeg investitorskog urbanizma.

On je rekao da, iako su Zavod za zaštitu spomenika i grad Beograd doneli Odluku o utvrđivanju Krunske ulice za prostorno kulturno-istorijsku celinu, kabinet Ane Brnabić još nije potvrdio takvu odluku.

„Skandalozno je što Vlada Srbije još nije donela odluku zbog toga što troje investitora želi da ruši vile koje ne bi smeli da ruše, da bi gradili po sedam spratova“, rekao je za Studio B Miloš Jovanović.

On je istakao da investitore zanima samo lični interes.

Prema njegovim rečima, otvoreno pismo kojim se traži zaštita za Krunsku ulicu, koje je upućeno predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do sada je potpisalo više od 50 uglednih javnih ličnosti.

„Među novim potpisnicima su i Leon Koen, Jug Radivojević i Gordan Kičić, a za dve nedelje imaćemo više od 100 potpisa. Najavljujem i proteste nakon Nove godine zbog toga što Vlada Srbije još nije zaštitila Krunsku ulicu“, naglasio je Jovanović.

Bonus video – Građani štite predratnu vilu na Vračaru koju je investitor bez dozvole počeo da ruši

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar