Foto:Facebook/Горан Весић/@Goran.Vesic.zvanicna.stranica

Nekadašnja Železnička stanica na Savskom trgu, čija je rekonstrukcija u toku, dobila je dekorativno osvetljenje fasade, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Istovremeno je najavio da će se u to zdanje useliti Muzej Nikole Tesle.

„Večeras, Savski trg, zgrada nekadašnje železničke stanice. Nedavno obnovljena fasada je osvetljena i puštena je u rad dekorativna rasveta. Tek sada se vidi lepota ove zgrade. Ponosan sam“, naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika dodao je i da će centralno zdanje na Savskom trgu postati Muzej Nikole Tesle, „najveći i najreprezentativniji na svetu“.

 

„Do skoro je ova zgrada prokišnjavala, a fasada na zgradi se raspadala. Ni krov nisu bili u stanju da poprave, ni fasadu da okreče, a sada kada smo je obnovili setili su se ove zgrade. Кakvo licemerje“, poručio je Vesić povodom kritika opozicije zbog izmeštanja železničke stanice iz centra grada.

Kako podseća N1, na Savskom trgu se trenutno izvode obimni radovi koji podrazumevaju izmeštanje saobraćaja na obod trga, izgradnju nove kanalizacione crpne stanice, i formiranje velikog platoa ispred zgrade bivše železničke stanice na kom će se nalaziti spomenik Stefanu Nemanji visok čak 23 metra.

#related-news_0

Izmeštanje železnice iz Savskog amfiteatra, ali i izgled i dimenzije spomenika prvom srpskom županu, izazvali su prethodnih meseci oštre polemike u javnosti. Radovi na Savskom trgu, prema najavama gradskih zvaničnika, trebalo bi da budu završeni u novembru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare