Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Državljanin Srbije prebačen je u našu zemlju iz Crne Gore, zbog kontakta sa njim, više od 40 osoba stavljeno je u samoizolaciju, objavile su Vijesti.me.

Državljanin Srbije, koji je juče bio pozitivan na koronavirus, prebačen je iz Kliničkog centra Crne Gore u Srbiju, potvrđeno je Televiziji Vijesti.

Iz Instituta za javno zdravlje juče su rekli da su rezultati testa pokazali da je taj pacijent u fazi oporavka kao i da je mogućnost da nekoga zarazi minimalna.

Ipak, on je, nakon što je povređen u udesu kod Bijelog Polja prije 4 dana, bio u bjelopoljskoj bolnici, pa u Kliničkom centru i Specijalnoj bolnici u Risnu.

Zbog kontakta sa njim, više od 40 lekara i medicinskih radnika bjelopoljske Opšte Bolnice i Hitne pomoći, zatim pripadnika bjelopoljske i granične policije na prelazu Dobrakovo, ali i tužilaca Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju, kao i meštani naselja Pavinog Polja,  stavljeno je u samoizolaciju, saznaje nezvanično Televizija Vijesti.

Među izolovanim najviše ih je iz bolnice i bjelopoljskog Centra bezbjednosti a uručena su im rešenja o samoizolaciji, „koja će trajati do daljnjeg“.

Iz Instituta za javno zdravlje nisu odgovorili na pitanja Vijesti, da li se pod merom samoizolacije nalazi i deo lekara i medicinskog osobolja KCCG i Specijalne bolnice u Risnu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar