Foto: Shutterstock

Aktivista Filip Vukša optužio je Beogradski vodovod da falsifikuje radne naloge za čišćenje slivnika i da uopšte nisu izlazili na teren po većini prijava za koje u tom javnom preduzeću kažu da su rešene.

Svaka malo veća kiša u Beogradu otvori pitanje neočišćenih slivnika zbog kojih se vrlo brzo poplave beogradske ulice. Filip Vukša je na društvenoj mreži Twitter objavio da „Beogradski vodovod i kanalizacija falsifikuje radne naloge po prijavama podnetim u prethodnom periodu koji se tiču čišćenja slivnika“.

„Većina njih se vodi kao završena, a stanje na terenu pokazuje da oni već dugo nisu videli čišćenje“ priča za Nova.rs Vukša.

On je uz slike pojedinih zapušenih slivnika pored adrese naveo i broj nalog za čišćenje.

„Probleme sa određenim slivnicima prijavio sam preko sajta Beogradskog vodovoda i kanalizacija i tamo dobijete povratnu informaciju o broju naloga pod kojima je zavedena vaša prijava. Status prijave možete proveriti pozivom kol centru, gde su meni za većinu naloga rekli da je posao po njima završen“, objašnjava Vukša.

Papirologija Vodovoda i kanalizacija, prema njegovim rečima, je perfektna, ali im je realizacija u praksi katastrofa.

„Mogu oni da kažu da je nešto očišćeno, pa da se opet kroz nekoliko dana napunilo smećem. Međutim, ne može trava iz slivnika da nikne baš za dva-tri dana. Po nekim slivnicima vidite da nisu čišćeni mesecima, a neki ni godinama“, naglašava.

„Vrhunac bahatosti Beogradskog vodovoda i kanalizacija je u Mirijevskom bulevaru, blizu ugla sa Pere Ćetkovića, pored Aman marketa. Zapušen slivnik bez rešetki je prijavljen 24. februara. Ekipa je izašla na teren i jednostavno odjavila kvar po nalogu 3-1116. Sedam meseci kasnije ovo je stanje“, objavljuje dalje Vukša uz sliku iz Mirijeva.

Vukša za Nova.rs dodaje da pored nekih od slivnika prolazi često i da može da posvedoči kako uopšte nisu čišćeni.

Prijave komunalnoj inspekciji, koja bi trebalo da vrši nadzor nad ovim radovima, kako tvrdi naš sagovornik, nemaju efekta jer oni na njegove prijave ne odgovaraju.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacija nismo dobili odgovore na pitanja u vezi sa ovim problemom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare