Šesta beogradska gimnazija mogla bi da stupi u štrajk. U čemu je problem u ovoj školi, sa kakvim se problemima suočavaju profesori koji javno iskazuju svoje mišljenje, pokušala je da proveri Jelena Vučetić, reporterka jutarnjeg programa "Probudi se", koja se jutros nalazila upravo ispred ove čuvene beogradske škole.

Nakon zahteva za razrešenje direktora od strane sindikata, usledila je pretnja krivičnom prijavom. Marko Mandić, profesor fizičkog vaspitanja u Šestoj beogradskoj gimnaziji pojasnio je šta se dešava u ovoj školi.

Prosvetni sindikat Forum beogradskih gimnazija zatražio je od Ministarstva prosvete da smeni direktora Šeste beogradske gimnazije, navodeći da će, ako se to ne desi, zaposleni u toj ustanovi u sredu, 31. maja, stupiti u štrajk.

Forum beogradskih gimnazija naveo je u saopštenju da je direktor Radisav Milić već dva puta bio razrešen dužnosti u osnovnim školama „Dositej Obradović“ iz Smedereva i „Pavle Savić“ u beogradskom naselju Mirijevo, kao i da je taj sindikat više puta ukazivao na njegovo „nezakonito postupanje“.

U saopštenju su podsetili da su osporavali odluku o suspenziji profesora matematike te škole Jovana Kneževića, koji je preminuo malo nakon toga, direktorove istupe u javnost i zauzimanje strane, kao i disciplinske postupke koji su usledili protiv dela zaposlenih i članova sindikata.

PROČITAJTE JOŠ

Forum navodi i da je „direktor potpisivao nevažeća svedočanstva o završenim razredima, zbog čega će pojedini učenici naknadno morati da polažu ispite, ali i da je oduzimao fond kolegama, uvodio razredna veća mimo zakona i činjenicu da su se maturanti te škole nedavno potukli u Zvezdarskoj šumi“.

„Imajući sve to u vidu, ne možemo a da se ne zapitamo, koja to nevidljiva sila drži ovog gospodina na funkciji direktora i koliko je još života potrebno uložiti u spas ugleda Šeste beogradske gimnazije“, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Upoznajte beogradske gimnazijalce o čijim zahtevima bruji cela Srbija: Vratite nastavnicima i prosveti poštovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar