Foto: Shutterstock

Zapadna Morava odnela je jutros oko 4.15 časova 100 metara gasovoda u Čačku pa su građani i privreda privremeno ostali bez ovog energenta.

Ekipe za sanaciju su na terenu a ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić došao je danas na lice mesta i obišao radove.

„Jutros oko 4.15, Zapadna Morava je odnela stotinak metara gasovoda i mi u ovom trenutku nemamo snabdevanje gasom na teritoriji grada Čačka. Međutim, brzom reakcijom nadležnih gradskih službi ali i Srbijagasa i njihovih izvođača, užurbano radimo kako bi to otklonili“, rekao je Antić za TV Pink.

Radi se trenutno na novom ventilu koji će omogućiti da se izvrši prespajanje gasom iz drugih pravaca tako da će građani Čačka dobiti gas u toku današnjeg dana, rekao je ministar.

„Snabdevanje za građane u toku dana, za ostale korisnike, industriju, očekujem da ćemo uspeti tokom noći, da otklonimo one najkrupnije probleme sa kojima se suočavama, i u toku sutrašnjeg dana će svi korisnici dobiti gas“, rekao je Antić.

Kada je reč o snabdevanju električnom energijom u Čačku, nema poplavljenih domaćinstava i svi imaju snabdevanje strujom, kaže Antić.

Kada su u pitanju drugi delovi Srbije gde je došlo do izlivanja reka, ima manjih problema, između 0,1 i 0,2 odsto korisnika nema snabdevanje strujom, jer su negde stubovi popadali.

„Mi te probleme rešavamo i mi ćemo ih rešiti u toku dana. Tamo gde su poplavljena domaćinstva mi smo tu prinudno isključili struju zato što, ako je poplavljena kuća, ne sme da ima struju, i tek kada se te kuće isuše i provere instalacije, mi ćemo sukcesivno u narednim danima puštati struju“, objašnjava Antić.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da su na teritoriji tog grada odbranjeni životi građana zajedničkom akcijom više nadležnih službi, volontera, sportista i meštana…

Kaže da većih šteta od izlivanja nema zato što se ulagalo u vodotokove prvog i drugog reda a samo EPS je, kaže, uložio 57 miliona dinara u čišćenje Ovčar banje gde je produbljena ada na 27 metara.

„Saniraćemo ove male posledice“ poručio je Todorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar