Dinko Gruhonjić, novinar i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu
Dinko Gruhonjić Foto: N1

"Povodom mučkih, ponovljenih pretnji novinaru i angažovanom intelektualcu Dinku Gruhonjiću, izražavamo protest i gnušanje od takvih najava obračuna sa svakim ko slobodno izražava sopstveno mišljenje", saopštio je Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić”.

Oni ističu da je Novi Sad već dugo mesto na kom se dešava nasilje, a o kom vlas ćuti.

PROČITAJTE JOŠ

Novi Sad je nažalost već dugo pozornica nacionalističkih i siledžijskih pojava, na koje vlast ne reaguje, a sugrađani na žalost  iskazuju sve veću ravnodušnost prema nasilju, obuzeti svakodnevnom borbom sa siromaštvom i neizvesnošću. Zahtevamo da vlast reaguje ozbiljno i otvoreno na pretnje Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici. Zahtevamo takođe i da se zaštita pruži svima koji su nasličan način ugroženi u današnjem Novom Sadu, a njihov broj se povećava skoro svaki dan. Jasno je da mračnjaci koriste neizvesnu međunarodnu situaciju, ispisuju svoje fašističke parole i simbole gotovo u svakoj ulici Novog Sada, tražeći sada već otvoreno krv i žrtve. Gradska vlast i organi gonjenja treba da se probude iz svog slatkog korupcionaškog sna i da počnu da se bave svojim poslom. A to je, između ostalog, sigurnost i bezbednost svih građana Novog Sada“ naveli su.

Još jednom podvlače da podržavaju pravo na mišljenje.

„I ovom prilikom podržavamo pravo na mišljenje Dinka Gruhonjića i dajemo reč da ćemo se za svakog građana Novog Sada boriti otvoreno“; zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Vukadinović: Pretnje smrću Sima Spasića su udruženi zločinački poduhvat

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar