Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U Srbiji od večeras neće raditi javni prevoz, biće zatvoreni svi kafići, restorani i tržni centri, a biće zabranjeno okupljanje više od pet ljudi. Stariji od 65 godina u nedelju od 4 do 7 časova ujutro moći će da kupuju u posebno za to određenim objektima.

Vlada Srbije će danas dodatno pooštriti mere za smanjenje širenje pandemije koronavirusa, pa će od 20 sati prestati da radi javni prevoz na celoj teritoriji zemlje i biće zabranjeo okupljanje više od pet ljudi.

Od večeras se, kako je najavila premijerka Ana Brnabić, zatvaraju kafići, restorani i tržni centri.

Prethodih dana, vlada je nizom mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa obustavla međumesni putnički i autobuski prevoz. Takođe, je u potpunosti obustavljen avio saobraćaj, dozvoljeno je sletanje samo avonima koji dovoze humanitanu pomoć.

Zbog ograničenog kretanja starijima od 65 godina, država je propisala da taj deo populacije može nedelje od 4 do 7 ujutro u određenim objektima da obavlja nabavku neophodnih namirnica.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je spisak  objekata koji su predviđeni za rad nedeljom od 4.00 do 7.00, a u kojima će moći da se snabdevaju građani stariji od 65 godina.

Prodavnice mešovite robe i prehrambenih proizvoda rade skraćeno, u najvećem broju slučajeva do 18 časova, iako pojedine i kraće.